Omet al contingut

Genís Cormand ens parla del reportatge i la crònica

Genís Cormand reportatge i cronica

Hem tingut el plaer de comptar amb el Genís Cormand pare d’un dels nostres alumnes, periodista i reporter del programa 30 Minuts de TV3.

Genís ha vingut a parlar als alumnes de 1r de Comunicació i Periodisme, sobre el reportatge i la crònica com a gèneres periodístics i d’una manera molt pràctica i participativa els ha aportat la seva experiència com a reporter i, com ell diu, “periodista de carrer”.

Durant la sessió, ha fet reflexionar els alumnes sobre la importància d’escollir un bon tema, que capti un conflicte, un problema o un debat per tal de traslladar-lo a la societat amb un llenguatge atractiu i presentat a través d’històries humanes.

Aquesta xerrada s’emmarca dins el projecte d’aquest quatrimestre en el qual els alumnes estan treballant en la confecció d’un blog personal on practiquen els diferents gèneres periodístics.

La Berta Aragonés i l’Ivan Fernández, són alumnes de l’itinerari Humanístic, i valoren molt positivament la sessió i sobretot la passió amb la qual el Genís parla de la seva feina. “La xerrada ha estat molt interessant, es nota que li agrada molt la seva feina i ens ho ha sabut transmetre. La part tècnica l’ha explicat molt bé i això ens serveix per orientar-nos i conèixer la realitat d’un professional”, ens comenta la Berta.

Ambdós donen molt valor a tot el contingut perquè els ajuda en el projecte de blog personal que estan desenvolupant en aquests moments “amb els vídeos i el material que ha portat, és molt fàcil d’entendre el que explica sobre l’estructura, el contingut, el llenguatge i el ritme que han de tenir un reportatge i una crònica”, ens comenta l’Ivan.

De les coses que més els ha agradat durant la xerrada ha estat, segons la Berta, “saber que ell estava gravant el que estàvem veient i que ens hagi detallat tot el que estava passant darrere de la càmera. Ens ha donat una visió i perspectiva molt diferents del que estem acostumats”.

L’Ivan, per la seva part i en relació amb la importància que Granés promogui aquestes sessions i tenir accés a professionals en actiu, ens comenta “Jo vull ser periodista i aquestes xerrades em permeten conèixer l’ofici de la mà d’un professional amb l’experiència del Genís Cormand. Els professors ens expliquen la part teòrica, però fins que no parles amb un professional no saps realment el que és la seva feina”.

Moltes gràcies, Genís per la teva visita, ens has fet gaudir de la teva professió i esperem que només sigui la primera de moltes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Engeguem el curs 2023-2024