Grues de paper solidàries per a La Marató de TV3

Aquest any, Granés Batxillerat ha participat en la iniciativa “1 origami 1 euro” de la Fundació MGC. Els nostres alumnes han confeccionat unes grues de paper amb l’objectiu de contribuir a la recollida de donatius per a La Marató de TV3, que aquest any es centra en la investigació de les malalties mentals. Les grues van omplir les aules de color gràcies als vistosos papers d’origami amb diferents motius i colors amb què estaven elaborades.

Llegenda de Sadako Sasaki

I per què una grua? Una llegenda japonesa diu que si fas 1.000 grues de paper el teu desig més profund es farà realitat. Sadako Sasaki, una nena víctima de la bomba d’Hiroshima durant la Segona Guerra Mundial, va ser la primera a crear-les.  

A conseqüència de les radiacions, els metges li van diagnosticar leucèmia, però ella volia curar-se i per això es va proposar fer 1.000 grues de paper. No ho va aconseguir, ja que va morir l’octubre del 1955 quan només en portava 644. Simbòlicament, els seus amics van acabar de fer-les amb l’esperança que no hi hagués més guerres en el futur. Pels japonesos, doncs, la grua és el símbol de la pau i la salut.

Voleu veure totes les grues que vam aconseguir?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.