Skip to content

Laia Vinyals ens parla sobre nutrició

Avui ens ha visitat la Laia Vinyals per parlar-nos sobre nutrició. La sessió, sol·licitada pels propis alumnes de la classe 1F, ha servit també per trencar amb alguns dels tòpics més escoltats sobre alimentació.

La Laia ha començat la seva exposició explicant que les malalties no transmissibles, com ara les malalties cardíaques, el càncer o la diabetis, entre d’altres, són la primera causa de mort i que l’alimentació, així com el tabaquisme i el consum d’alcohol són alguns dels factors de risc. També els ha parlat de la coneguda piràmide alimentària i ha explicat als nostres estudiants quins són els aliments que no hi poden faltar en la nostra ingesta diària i la seva freqüència. A més, els ha recordat que, segons la OMS (Organització Mundial de la Salut) el consum màxim diari de sucre hauria de ser de 25 grams i va mostrar alguns exemples sobre el sucre que porten amagat alguns aliments. Durant la seva intervenció, la Laia també s’ha referit a l’etiquetatge dels productes i a fer una lectura crítica d’aquesta informació, així com dels ma anomenats “bio”, “eco”, “casolans” o “amb 0% de sucres afegits”, entre d’altres.

A través d’un joc, els alumnes han posat a prova els coneixements adquirits i han hagut de triar entre les tres propostes presentades. Per últim, la Laia els ha recordat que, en contra d’algunes creences, no només som el que mengem, sinó que altres factors com el nostre entorn, l’atenció sanitària i altres factors socioeconòmics hi tenen a veure.

Una xerrada super interessant on els nostres alumnes han pogut preguntar-li un munt de coses a la Laia: quin sucre és el més saludable? és bo el dejú? he de deixar de menjar totalment la brioxeria? és saludable una copa de vi al dia, tal com afirmen alguns?


Moltes gràcies Laia per donar-nos totes les respostes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentem la web ‘Metabolisme i Esport’