“Les classes de cant i interpretació a la Granés em van motivar per continuar formant-me”

Entrevista a Alexandra Larios

Entrevista a Alexandra Larios Farré, estudiant a l’Escola Nancy Tuñón· Jordi Oliver

Com va anar el primer any a l’Escola Nancy Tuñón·Jordi Oliver?

Va ser un bon any. Encara que al principi les meves expectatives van xocar amb la realitat, com acostuma a passar, tot va anar in crescendo i n’estic molt contenta.

Què és el que més et va agradar d’aquesta nova etapa?

Conèixer gent nova sempre és emocionant, i si a més el motiu i la passió és la mateixa, pots arribar a crear vincles molt forts amb els companys. També he treballat amb nous professors i els seus mètodes, i tot això m’ha permès aprendre, explorar i millorar en molts aspectes. Cada vegada conec més a la meva actriu i em vull seguir endinsant. Això, i haver compartit i creat amb gent de la professió, ha estat el que més he gaudit d’aquesta nova etapa.

Quins canvis principals destacaries des del teu pas a la Granés?

Sortir del batxillerat sempre és un repte. Els camins es van multiplicant i has de ser conscient que tu decideixes qui vols ser i a què vols dedicar el teu temps i la teva energia. S’acaben les obligacions, però també s’acaba la comoditat. Comença la responsabilitat i la llibertat. Tens pràcticament el control total de la teva vida, i per a mi aquest ha sigut el canvi més gran des de la Granés: escollir.

I què has escollit?

He escollit treballar com a actriu, he escollit continuar cantant, he escollit treure’m el carnet de conduir, he escollit treure’m el First Certificate in English, he escollit fer càstings, he escollit involucrar-me en un musical, he escollit donar classes de música com a professora, he escollit deixar el violí durant un temps, he escollit reprendre les classes de francès, he escollit començar a ballar jazz, dansa contemporània i ballet, he escollit fer el grau de Comunicació i Indústries Culturals a la UB, he escollit iniciar-me en l’òpera, he escollit fer-me responsable de què escullo, aprofitar-ho i gaudir-ho.

Trobes a faltar alguna cosa de la teva etapa de Batxillerat?

Sóc una persona força nostàlgica, així que sí, sempre trobaré a faltar la meva etapa de Batxillerat, tant els companys com el professorat i personal de la Granés, l’ambient, les aules, les assignatures… No m’agrada créixer i em sento molt lligada a la meva infància i adolescència, així que ho recordaré sempre amb molt afecte.

Com et van ajudar les classes de Cant i Interpretació a la Granés per encarar els teus nous estudis?

A part d’adquirir més coneixement, les classes de cant i interpretació a la Granés em van motivar per continuar formant-me.

Com et veus d’aquí a cinc anys?

No m’agrada massa pensar en el futur, crec que ens perdem massa pensant-hi, elaborant hipòtesis sobre possibles escenaris i ens oblidem del moment present, de ser-hi i viure’l. En aquest sentit simplement m’agrada encaminar-me, sentir que estic en el camí correcte, el que jo he escollit per a mi i créixer, evolucionar i cometre els “errors” que calgui en aquest; és així com em veig dintre de cinc anys, en el meu camí, més madura, més professional, amb més coneixement i, potser, havent complert alguns dels meus objectius.


“Sempre trobaré a faltar la meva etapa de Batxillerat, tant els companys com el professorat i personal de la Granés, l’ambient, les aules, les assignatures…

Tens clar a què t’agradaria dedicar-te professionalment?

Mai m’ha agradat la pressió que comporta respondre aquesta pregunta. Dins meu està clar, sé el que m’omple i seguiré treballant perquè m’hi pugui dedicar, però pas a pas, la vida dóna moltes voltes.

Després del teu pas pel programa de TV3, Oh Happy Day, no et vas plantejar  seguir amb la música?

De fet no he deixat mai de dedicar-me a la música, i després de l’Oh Happy Day vaig continuar amb més ganes que mai. Segueixo fent bolos com a cantant, actuant en musicals i formant-me com a músic.

Tens algun projecte actual relacionat amb això?

Fa temps que tinc entre mans la creació d’un disc amb temes propis, però la veritat és que és un procés lent, complicat i a vegades la falta de recursos fa que el projecte s’encalli. Tot i això espero poder presentar-lo algun dia.

Què recomanaries a algun estudiant que s’està plantejant estudiar el Batxillerat en l’itinerari d’Arts Escèniques?

Risc, aprendre des del plaer, autoconeixement, explorar, connexió, escolta, energia i viure l’escena. Són algunes de les paraules que se m’han quedat gravades i considero que s’han de tenir molt presents. Serà un procés intens, però si de veritat sents que és una necessitat, que el cor t’ho demana, i caus en bones mans, ho gaudiràs.

Alexandra assistint al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.