Skip to content

Making Africa: Un continent de disseny contemporani

Making Africa – Un continente de diseño contemporáneo

Amb aquest títol, la nova exposició que s’inaugura el pròxim 22 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB, pretén atreure a tots aquells entusiastes del disseny, que podran apreciar el paper transformador de les propostes del continent africà en els canvis econòmics i polítics. Making Africa – Un continente de diseño contemporáneo és la nostra proposta cultural per a aquests dies de Setmana Santa, una mostra que aplega treballs de més de 120 artistes i creadors africans d’un ampli ventall de camps creatius, des del disseny d’objectes i mobiliari fins a la moda, l’arquitectura, el cinema, l’artesania, la fotografia o l’entorn digital, entre d’altres.

Making Africa 2

Què pot i ha d’aconseguir el disseny en el segle XXI? Aquesta és una de les preguntes a la que es vol donar resposta amb aquesta exposició, amb treballs que reinventen materials i que suposen una mirada al futur en el terreny del disseny. Sovint, són creacions reinventades sobre coses ja creades, que enllacen el disseny de mitjans del segle XX amb el moment actual, l’existència analògica amb la revolució tecnològica, i solen ser treballs fets en col·lectivitat, en els que el procés és més important que el resultat.

Sens dubte, Making Africa – Un continente de diseño contemporáneo és una invitació a considerar el continent africà, extens, ric i divers, des d’una nova mirada. L’obra parla d’Àfrica des d’Àfrica, d’ un nou continent «en construcció» que vol destacar les seves possibilitats per sobre dels problemes i lluny de la mirada tipificada que té a Occident. Entorn d’aquesta exposició, el CCCB organitza també debats i cursos, entre altres activitats que pots consultar a la seva web.

No te la perdis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentació de videojocs de 1r