Skip to content

Presentació de blogs i podcasts de 1r

La setmana passada es van presentar els projectes de l’itinerari de Comunicació i Periodisme basats en la creació de blogs i podcasts personals.

Es tracta d’un projecte individual en el qual els alumnes escullen una temàtica del seu interès per la creació d’un blog personal treballant la imatge i la redacció i tenint en compte sempre el públic a qui va dirigit.

Cada blog havia d’incloure una agenda, un article d’opinió, un reportatge/crònica, una notícia i també un podcast, la qual cosa permet treballar els diferents gèneres aplicables a l’àmbit de la comunicació.

Els blogs presentats han tingut temàtiques molt diferents i tots ells han mostrat el gran treball que han fet els alumnes durant aquests mesos.

BLOG VIATGES

‘Around the World’ és un blog de viatges que pretén ajudar-nos a triar el viatge que millor s’adapti a nosaltres i els nostres desitjos. Informació sobre visites, activitats, restaurants i oci nocturn de llocs on la seva autora ha estat i ens recomana com Londres, Mallorca o Marrakech.

BLOG ITÀLIA

Una ‘fanàtica’ d’Itàlia, com ella mateixa es defineix, ha desenvolupat un blog centrat exclusivament en informació d’aquest país mediterrani, parlant de diferents ciutats amb llocs per visitar, restaurants i altres activitats d’interès. El blog també inclou dos apartats relacionats amb la moda i la Formula 1. Un article sobre Milà, els requeriments per poder viatjar al país o una crònica d’un dia en Florència, són alguns dels continguts d’aquest original blog.

BLOG HISTÒRIA I POLÍTICA

Un blog amb articles molt elaborats sobre diferents temes molt variats relacionats amb història i política, com poden ser la guerra de Iemen o les eleccions d’Andalusia. Continguts elaborats a partir d’una intensa recerca, il·lustrats amb imatges i opinions personals de l’autor.

BLOG MODA

Continguts sobre moda com per exemple un reportatge sobre la Fashion Week, una crònica sobre el Festival de Coachella amb el dia a dia amb fotos i vídeos. A l’agenda es poden veure totes les dates de la Fashion Week amb ciutats i esdeveniments. També inclou un apartat molt visual i creatiu amb diferents tendències de moda sobre roba, sabates o complements. Finalment, el podcast tracta sobre un tema molt original i amb ganxo reflexionant sobre “Casar-se amb vambes”.

BLOG CINE

Zinhema és un blog centrat principalment en la crítica cinematogràfica amb opinions molt personals i que té per objectiu anar més enllà del que es veu a la pel·lícula. “El callejón de las almas perdidas” és la pel·lícula escollida per l’article d’opinió. Una crònica sobre una premier en el millor cine del món i un podcast amb to intimista sobre la història del cine, componen aquest interessant blog dirigit als amants del 7è art.

BLOG MÚSICA

Un blog de música en català, que parla de grups, àlbums, cançons i concerts. Nous llançaments, dates dels principals festivals de música, un article d’opinió sobre reggaeton i un podcast fresc i dinàmic titulat “Darrere el ganxo” amb l’explicació de les lletres de les cançons d’un dels àlbums del grup Manel.

BLOG ESPORT

‘Esportiviti’ és un blog amb un interès molt personal, que combina l’esport de la gimnàstica rítmica amb els viatges. La seva autora, competidora d’aquest esport i que ha pogut viatjar molt gràcies a aquesta pràctica, parla de temes relacionats com ara: llocs on practicar aquest esport, la seva primera competició amb 10 anys així com els viatges que ha fet. Vivències personals il·lustrades amb imatges i vídeos.

BLOG VIATJANT PEL MÓN

La idea d’aquest blog és mostrar idees per viatjar en família, en parella o sols per Europa, Amèrica i Àfrica. Continguts molt diversos com un article d’opinió sobre la platja de la Barceloneta (Barcelona), un post sobre la ciutat de San Diego amb informació de platges, llocs per visitar i activitats. La crònica en aquest cas explica el dia a dia d’un viatge que la seva autora va fer per col·laborar en una ONG a Senegal.

BLOG MODA

Amb l’original nom de Mood(a), aquest blog parla de les principals tendències i esdeveniments relacionats amb la moda. Un reportatge sobre moda i tecnologia sostenible, el dia a dia a la Fashion Week o algunes idees de looks són alguns dels continguts que hi podem trobar.

BLOG PERSONAL

“La rutina de Iván Fernández” és un blog molt personal enfocat a persones que volen iniciar una rutina d’exercici i hàbits de vida saludable. Exercici, receptes saludables, consells de moda i looks per homes, amb l’agenda de les principals curses i notícies relacionades amb alimentació i esport.

BLOG INTERIORISME

Un blog per conèixer les últimes novetats, consells i tendències d’interiorisme i decoració. Una agenda amb esdeveniments, exposicions i museus relacionats amb decoració. Un reportatge relacionat amb com ha afectat la pandèmia als canvis en la decoració. Tot il·lustrat amb fotos d’espais i idees.

Ens heu deixat bocabadats, gran feina nois i noies!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentació de videojocs de 1r