Skip to content

Sense blau, no hi ha verd

Divendres passat, els alumnes de segon de l’itinerari de Ciències de la Salut van fer una sortida en el marc del projecte Sense blau, no hi ha verd, de la matèria de Biologia i Salut II.

La sortida va començar a l’estació de metro de Ciutadella-Vila Olímpica iniciant una ruta científica pels principals edificis de recerca científica de la zona i fent una aturada especial per conèixer les obres de la Ciutadella del Coneixement. Es tracta d’un projecte científic i urbanístic per convertir el parc de la Ciutadella i els seus entorns en un node de coneixement, divulgació, recerca i innovació punter a tota Europa.

El recorregut va continuar amb la visita al mural Bosc Ancestral de l’Anna Rierola que detalla la importància del plàncton la producció d’oxigen a la biosfera i també els murals de dones científiques exposats al voltant de l’edifici de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC). A continuació, tot el grup va fer una parada al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, fent també referència al Centre de Regulació Genòmica (CRG) i al Campus Universitari Mar-Parc de Salut Mar.

A la platja van aprofitar per agafar algunes mostres de sorra i aigua de mar així com per fer fotos que analitzaran a classe per estudiar l’impacte de l’acció humana a les costes.

Després d’un bon esmorzar, van poder fer una visita guiada a la Fàbrica del Sol, un equipament d’educació ambiental de l’Ajuntament de Barcelona, que ha estat rehabilitat integrant mesures i solucions ambientals com ara l’aprofitament de l’aigua pluvial, un jardí vertical interior, una bomba de calor geotèrmica, una pèrgola i una paret amb plaques fotovoltaiques, a més de ventilació natural.

Es tracta d’un edifici demostratiu en el qual els alumnes han pogut conèixer i entendre millor la cultura de la sostenibilitat.

El projecte continua a bon ritme i aviat en tindreu noves notícies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentació de videojocs de 1r