Sortida al teatre a veure “La plaça del diamant”

La setmana passada, tots els alumnes de segon de batxillerat acompanyats del professor de l’assignatura de Llengua i Literatura Catalana, Jordi Sempere, van fer una sortida al teatre. L’obra escollida va ser “La plaça del diamant” de Mercè Rodoreda interpretada per la companyia de teatre Mea Culpa al Cercle de Gràcia.

Aquesta obra és una de les dues obres obligatòries que han de llegir i analitzar els alumnes de cara a les PAU. Està emmarcada en la Barcelona d’inici dels anys trenta amb la Segona República, la guerra, la postguerra i la fam. En aquest context, la història explica el procés d’alliberament del passat, reconciliació amb el present i recuperació de la seva identitat, d’una dona amb els seus dos fills.

En relació amb la sortida, la Maria Saumell, alumna de 2n, ens ha volgut compartir les seves impressions: “Aquesta sortida ens ha ajudat molt a visualitzar l’obra, entre altres coses de cara la preparació dels exàmens. Poder veure l’obra ens permet analitzar-la en profunditat, entendre-la millor”. Quant a la representació, la Maria ho té clar: “Ha estat molt ben interpretada, molt fidel a l’obra i a més entretinguda. És una adaptació fantàstica, tots els detalls hi eren. Es notava que els actors entenien l’obra i ens ho van saber transmetre. A més van afegir un toc humorístic que s’agraïa i trencava amb tot el drama que detalla l’obra. La veritat és que ho vam valorar molt positivament”.

En finalitzar l’obra, els actors van fer un torn de preguntes que va ajudar als alumnes a acabar de comprendre millor la història i el simbolisme de l’obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.