Omet al contingut

Treballs de recerca 2019-20

Exposició de Treballs de recerca 2020

Exposició dels treballs d’investigació dels alumnes de 2n de batxillerat

La setmana passada, els nostres alumnes de Segon de Batxillerat han realitzat l’exposició oral dels seus Treballs de Recerca. Aquesta és una matèria obligatòria dins del currículum de batxillerat i que a la nostra escola els alumnes comencen a preparar a primer curs.

Les temàtiques dels treballs de recerca han estat d’allò més variades. Dins de l’àrea de l’empresa, per exemple, s’han presentat, entre d’altres, treballs de recerca sobre si som manipulats a l’hora de comprar, sobre el màrqueting i la influència del pensament que no veiem, el màrqueting a l’esport o sobre com crear una marca i que es diferenciï de les altres.

Dins del sector educatiu, alguns dels nostres alumnes han indagat, per exemple, sobre si l’aplicació de Plans Individualitats a les escoles és sempre eficient, o sobre l’estudi de les activitats idònies per un bon rendiment escolar. Pel que fa a la tecnologia, també hi ha estat present en treballs com ara la creació d’una aplicació de bàsquet.

Ciències de la salut, sociologia, política, història…

L’àmbit de les ciències de la salut també ha interessat els nostres alumnes, que han realitzat treballs sobre l’Alzheimer o sobre l’efectivitat del tractament d’immunoteràpia de cèl·lules dendrítiques en el càncer, per exemple. Molts altres s’han decantat per l’àrea de la sociologia, la política i la història, com el cas d’un estudi sobre les societats matriarcals, una anàlisi de l’Índia en el segle XXI: el segle de les desigualtats, un altre treball sobre el conflicte Israel-Palestina o un estudi comparatiu sobre la política del segle XX i la política actual, entre d’altres.

Arts escèniques

Dins de l’àmbit de les arts escèniques també s’hi han presentat un bon nombre de propostes. Dins el terreny de la dansa, s’han exposat treballs sobre la cultura de la dansa i la música afroamericana, una proposta sobre la fusió del taekwondo i la dansa, per exemple, mentre que la música també ha estat àmpliament estudiada, amb treballs sobre la producció i realització d’un videoclip, una cançó feta de veu més banda sonora (Beat Box) o la creació d’un RAP sobre el canvi climàtic, entre d’altres.

El sector audiovisual també ha comptat amb treballs com la creació d’una web sèrie o sobre la soledat i els efectes audiovisuals. La màgia, les acrobàcies i el teatre també han estat font d’inspiració per a alguns dels nostres alumnes en el seu treball d’investigació.

Seguiment i orientació

Durant el procés d’elaboració d’aquest treball, cada alumne ha comptat amb un tutor, que l’ha ajudat en el seu seguiment i orientació. Després d’aquest acurat seguiment, els treballs han estat avaluats davant d’un tribunal de professors.


Moltes felicitats a tots pels vostres treballs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Engeguem el curs 2023-2024