Avancem en el nostre projecte sobre la dislèxia

S’acosta el final del projecte i aquests dies els nostres estudiants de 1r de batxillerat de Biologia i Salut ultimen les activitats d’investigació sobre la dislèxia. Així, per exemple, els alumnes han experimentat com se sent algú que no entén un determinat codi o llenguatge. Una de les alumnes d’aquest grup, la Jiayi, ens va oferir una classe de xinès i vam poder comprovar les dificultats de comunicació quan no es produeix una correcta descodificació en la lectura. Va ser molt interessant posar-se a la pell d’algú que té dificultats per processar correctament les lletres i les paraules, com en el cas d’individus amb dislèxia.

Durant tot aquest temps d’investigació, els alumnes han après, entre altres coses, que la dislèxia és un trastorn en l’aprenentatge de la lectoescriptura d’origen neurològic, i que es manifesta principalment en les dificultats que presenta la persona per llegir o per entendre el que s’està llegint.

Neurodiversitat

D’altra banda, en una altra de les activitats enmarcades en aquest projecte d’investigació sobre aquest trastorn de l’aprenentatge, els alumnes van tenir l’oportunitat el passat dijous d’assistir a una xerrada sobre la dislèxia a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL. La sessió, on els alumnes van poder aprofundir en el funcionament del cervell, va anar a càrrec de la Dra. Myriam Ponsa i el Dr. Pedro Víctor López. Durant la jornada els estudiants van conèixer també com es produeix el procés de decodificació de la lectura i van poder considerar un nou e interessant concepte per al seu projecte, el de neurodiversitat,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.