Omet al contingut

Els alumnes recomanen llibres

Llibres

En el marc de les activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi, des de la setmana passada, a la classe de Literatura Catalana de 2n de Batxillerat amb la professora Cècile Martínez, els alumnes han compartit els llibres que els han impactat al llarg de la seva vida.

Unes sessions divertides i emotives en les quals, cadascú d’ells, ha explicat la història dels llibres que havia portat i els motius pels quals els recomanava.

Hem volgut fer una recopilació d’alguns d’ells per animar-vos a llegir, sempre que pugueu i tot el que pugueu.

El Max ens ha portat el primer llibre que va escriure el seu tiet, l’escriptor i il·lustrador Bernat Cormand, amb títol Racons del Clot i el Camp de l’Arpa. Una proposta molt especial per a ell amb unes il·lustracions precioses, que ens endinsa en la història, patrimoni i tradicions d’aquest barri barcelonès.

L’Adrià ha volgut recordar els seus primers llibres amb la col·lecció del Diari de Greg i El peatge màgic.

I aquest Sant Jordi li han regalat el llibre Ganar no es suficiente de l’entrenador de bàsquet del Barça, Sarunas Jasikevicius, una autobiografia marcada per la història del seu país i que recorre les etapes de la seva trajectòria com a jugador i entrenador.

La Núria ens ha fet dues propostes molt diferents.

D’una banda, com a gran admiradora de l’obra de Federico García Lorca, a qui, per cert, ha dedicat el seu TR de Batxillerat, ens proposa el Romancero gitano un clàssic de la poesia que ningú pot deixar de llegir.

L’altra proposta és Jo confesso de l’autor català Jaume Cabré, un llibre d’històries i èpoques encreuades, que ha marcat la Núria i del que diu és el millor llibre que ha llegit a la seva vida.

Hem continuat amb les curioses propostes de la Maria que ha volgut compartir el seu particular gust per la literatura negra i la criminologia. La primera proposta és Mapas del crimen, un recorregut cartogràfic pels més terribles assassinats del s. XIX en tot el món.

Una altra de les propostes és El Rey de amarillo, un llibre de relats macabres i terrorífics. I, per últim, ens ha parlat de La prueba del cielo, un llibre que li va recomanar una professora seva en un moment complicat de la seva vida, i que explica la història d’un neurocirurgià que va estar set dies en coma.

Per la seva part, la Fiona, seguidora de la youtuber Rebeca Stones, recomana Timantti un thriller adolescent d’espionatge.

També ha volgut portar un clàssic El petit príncep, l’obra mestra literària de l’Antoine de Saint-Exupéry i que la Fiona ha confessat haver llegit moltes vegades.

L’altra recomanació ha estat El puré màgic un llibre de fantasia per infants poc conegut, que li porta molts bons records d’infantesa.

Finalment, el Dani ens ha portat la versió extensa i en català antic de Tirant lo blanc que s’està llegint ara. Li va agradar tant la versió reduïda que va decidir començar aquesta.

El seu interès per la literatura medieval li va portar a Ragnarok, un interessant assaig novel·lat que explica com van morir els deus de la mitologia nòrdica.

També ens ha recomanat el llibre de la saga de Harry Potter, Animales fantásticos i dónde encontrarlos i com a cirereta del pastís: IT, l’ambiciosa novel·la de l’escriptor Stephen King, amb la que va perfeccionar d’una manera molt personal, el gènere del terror.

Encara falten més recomanacions que compartirem en un altre post. No us les podeu perdre!

Gràcies a tots i totes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Engeguem el curs 2023-2024