Eugenèsia: Benefici per la humanitat o interès d’uns quants?

Eugenèsia

Aquesta és la pregunta sobre l’eugenèsia que les alumnes de 1r de batxillerat de l’itinerari de Ciències de la Salut han intentat respondre en el seu últim projecte del curs.

La proposta inicial del projecte era trobar un tema relacionat amb la bioètica partint de tècniques d’enginyeria genètica. L’eugenèsia va ser el tema escollit i s’ha treballat conjuntament amb l’assignatura de Filosofia, fent un treball col·laboratiu entre els alumnes a partir dels continguts d’ambdues matèries.

 

El resultat final del projecte no ha pogut ser més sorprenent. Les alumnes han estat capaces de fer un recorregut cronològic de l’eugenèsia i la manipulació genètica al llarg de la història de la humanitat. Han trobat exemples esgarrifosos i d’altres que han suposat un avanç per la curació de malalties.

Durant el procés han sorgit debats molt interessants com ara, quines poden ser les conseqüències que, en una família, decideixi tenir un fill que ajudi a curar la malaltia d’un altre. Els límits de la bioètica de vegades son molt difusos i han provocat a les nostres alumnes grans dilemes entre el que és ètic, moral o legal.

La presentació, a la que van estar convidades les famílies, també va demostrar la gran feina que han fet. Una visita guiada per les diferents fites i amb una taula debat final.

La conclusió a la que han arribat després del treball tan intens que han realitzat, ha estat que hi a una línia molt fina entre els avanços científics i els interessos dels poders econòmics o polítics que hi ha darrera d’algunes aplicacions d’aquests avanços.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.