Skip to content

Fem Ciència!

Fa uns dies els alumnes de 1r de batxillerat tecnològic van presentar el resultat final del seu projecte Més enllà del mòbil. Com ja us vam avançar fa unes setmanes, es tracta d’un projecte de 360º que han realitzat a la matèria de Fem Ciència!, amb l’objectiu d’analitzar i reflexionar sobre l’ús dels mòbils des d’una perspectiva tecnològica, de salut i de sostenibilitat.

Després de les primeres fases que us vam explicar en l’anterior post d’aquest BLOG, els alumnes van continuar fent una recerca relacionada amb els materials amb els quals es fabriquen els mòbils i altres dispositius electrònics així com el seu cicle de vida. El resultat d’aquesta recerca per grups es va compartir a classe exposant no només la ubicació, utilització i tractament que es fa de cadascun dels materials durant el seu procés d’extracció i fabricació, sinó també els aspectes econòmics i polítics que envolten al mercat d’aquests materials i com afecta les relacions internacionals de diferents països del món.

A més d’aquesta recerca, els alumnes van dur a terme una enquesta entre l’alumnat i famílies de l’escola per conèixer l‘ús i l’impacte del mòbil en la vida.

Dins de les conclusions de l’enquesta van trobar per exemple que l’edat mitjana en la qual els infants tenen el seu primer mòbil és cap als dotze anys. També que a diferència més els joves que els adults, el consideren una eina útil pels estudis. Així mateix, que la quantitat de persones que han comprat un telèfon de segona mà o reacondicionat és molt similar a la dels que no ho han fet, o també el fet que el preu és la característica més determinant a l’hora de comprar un dispositiu.

Amb tota la informació i conclusions d’aquest complet estudi, els alumnes van elaborar un resumen que han compartit durant setmanes a la porta de Granés.

Com a part d’aquest projecte, els alumnes també van posar a disposició de tota l’escola una capsa per la recollida i reciclatge de dispositius i peces en desús, amb les quals van decidir elaborar un mural per conscienciar sobre l’impacte que té en el medi ambient l’ús i abús dels dispositius mòbils i la necessitat de dur a terme una correcta reutilització i reciclatge de les seves peces, per tal de reduir l’inevitable empremta mediambiental.

Gran feina noies i nois!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentació de videojocs de 1r