Skip to content

Investiga la vacuna del VIH

Els alumnes de segon de batxillerat científic han realitzat un taller d’investigació de la vacuna del VIH a les instal·lacions de Cosmocaixa en el marc dels continguts de la matèria Biologia II sobre immunologia.

Durant la sessió els alumnes han tingut l’oportunitat de reproduir part de la investigació que es porta a terme als laboratoris d’investigació de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa per identificar substàncies candidates a formar part d’una vacuna contra la SIDA.

Seguint les etapes de la metodologia científica i manipulant eines i tècniques d’investigacions biomèdiques aplicades a la investigació de la vacuna de la sida, els alumnes han treballat de valent per esbrinar si una proteïna concreta del virus podria ser eficaç per eliminar la infecció per VIH.

Aquest taller, permet aprofundir sobre el VIH, la malaltia de la sida i la seva incidència a la població. També s’ha pogut reflexionar sobre els mecanismes d’infecció i d’actuació dels fàrmacs, la seva virulència així com la variabilitat del virus que la provoca i, per tant, la dificultat de prevenir la malaltia i trobar vacunes definitives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Aula Oberta de Monòlegs