Les claus del llenguatge fotogràfic

Dins del projecte de Comunicació i Periodisme i també de la matèria de Cultura Audiovisual, els alumnes del grup 1F van rebre la visita ahir de la Marina, de la Fundació Mapfre, amb qui van realitzar un taller de tècnica fotogràfica.

La sessió es va dividir en dues parts. A la primera, de contingut més teòric, els alumnes van poder aprofundir en els elements tècnics principals de la fotografia:

  • Punt de vista
  • Tipus de pla
  • Enquadrament
  • Color/ Blanc i negre
  • Composició

Educant la mirada

A partir de l’anàlisi de diferents fotografies que pertanyen a diverses col·leccions del Centre de Fotografia KBr de la Fundación Mapfre, els alumnes van practicar en la mirada crítica de les imatges, tot analitzant quin és el seu punt de vista, per què es tria un tipus de pla o un enquadrament determinat, la seva composició i el que implica que la fotografia sigui en color o en blanc i negre, entre altres aspectes.

Durant la segona part de la sessió, els estudiants van poder aplicar tots els coneixements adquirits mitjançant la realització del seu propi collage, que van poder confeccionar a partir de fotografies ben diverses aportades per l’equip de la fundació. Finalment, els alumnes van poder compartir les seves creacions amb la resta de companys.

Fotografies: Dani Jané

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.