Omet al contingut

“P4r4ul3s”, un projecte sobre la dislèxia

Aquesta tarda, els alumnes de 1r de batxillerat de Ciències de la Salut han presentat el seu projecte sobre la dislèxia “P4R4UL3S: Propostes de millora metodològica a l’aula“.

Des del seu inici el passat mes d’octubre, els nostres estudiants han investigat sobre l’origen biològic i les implicacions de la dislèxia a l’aula pels alumnes amb aquest trastorn i pels companys que hi conviuen. El procés ha estat prou laboriós però alhora molt significatiu.

Les famílies han seguit la presentació des de casa de forma telemàtica (Foto: Cris Azorin)

“Sense voler renunciar als continguts, què podem fer perquè tothom arribi als mateixos objectius?” A partir d’aquesta pregunta, els nostres alumnes també han volgut aportar una sèrie de millores que han traslladat als mateixos docents de Granés Batxillerat amb l’objectiu de proporcionar als alumnes amb aquest trastorn unes condiciones més favorables per al seu aprenentatge.

En aquest projecte, els alumnes han comptat amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL. El passat 16 de desembre els nostres estudiants van assistir a una xerrada en aquesta universitat a càrrec de la Dra Myriam Ponsa i el Dr Pedro Victor Lopez. En aquesta sessió, van poder aprofundir en el funcionament del cervell i en el procés de decodificació fonològica, i en les rutes que fan servir una persona amb i sense dislèxia.

Per fer un símil amb les dificultats que poden tenir les persones amb dislèxia per processar correctament les lletres i les paraules, la nostra alumna Jiayi també ens va oferir una classe de xinès. Així vam poder comprovar les dificultats de comunicació quan no es produeix una correcta descodificació en la lectura.

Propostes de millora:

Un dels aspectes més interessants del projecte és que els alumnes han elaborat un seguit de suggeriments adreçats al professorat i a la comunitat educativa per tal de poder implementar millores que els ajudin en el seus aprenentatges, tan vàlides per a persones que tenen dislèxia a la classe com aquelles que no. Per aportar propostes, com hem vist abans, primer ha sigut necessari investigar i entendre i, això és el que han intentat els nostres estudiants.

Imatge del diari del projecte “P4r4aul3s”

Aquestes propostes, que han quedat recollides al diari del projecte, es concreten en les diferents àrees del currículum, i entre elles destaquen:

  • Diversitat metodològica: no només centrar-se en el llibre. Les entrades auditives, per exemple, afavoreixen l’aprenentatge ja que ajuden a associar les paraules.
  • Realització de resums al final de la classe, per ajudar-nos a sintetitzar els textos
  • Treballar en grup
  • Classes més dinàmiques

Moltes felicitats als nostres estudiants per la bona feina feta!

Equip del projecte “P4r4ul3s”, de 1r de batxillerat de Ciències de la Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Engeguem el curs 2023-2024