Skip to content

Parlem sobre ELA

La Sandra Blaví i la Montse Giménez, psicòlogues de la Fundació Catalana ELA Miquel Valls, ens van visitar fa uns dies per parlar de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), una malaltia progressiva del sistema nerviós que afecta les cèl·lules nervioses del cervell i medul·la espinal i causa pèrdua de control muscular.

Dins la matèria de Biomedicina i durant la segona i tercera avaluació els alumnes de 1r de batxillerat de l’itinerari de Ciències de la Salut, han treballat els sistemes nerviós i muscular centrant-se en els símptomes i tractament d’aquesta malaltia de causes desconegudes.

Gràcies a la participació activa dels alumnes amb les seves reflexions i preguntes, va ser una xerrada molt dinàmica i interessant en la que, a més de l’experiència de les dues professionals, van poder visualitzar un vídeo amb el testimoni d’un malalt d’ELA explicant la seva realitat diària.

Volem agrair la visita de la Sandra i la Montse per haver compartit el seu coneixement que, ben segur, els alumnes aprofitaran per als seus projectes!!

Aprofitem per avançar-vos que la feina d’aquest grup no s’atura i aquests dies estan treballant intensament en l’Atròfia Muscular Espinal centrats en el cas de l’Hugo un nen que tenia 3 anys quan va ser diagnosticat. Però això serà contingut per un altre post, no us ho perdeu perquè promet!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentem la web ‘Metabolisme i Esport’