Omet al contingut

Projecte: Memòries Familiars de 2n

El passat divendres, es va presentar el projecte de Memòries Familiars que, cada curs, desenvolupen els alumnes de 2n de batxillerat humanístic a la matèria de Comunicació i Periodisme.

L’objectiu d’aquest projecte és treballar la metodologia aplicada a les ciències socials i conèixer millor qui són i d’on venen, a través d’entrevistes, objectes, documentació, llocs que els seus familiars han volgut compartir amb ells.

Durant el procés i amb la informació que van recopilant, els alumnes decideixen quin és el fil conductor del seu treball i que representa millor la història de la seva família. Aquest any la comparació entre la vida rural i de ciutat, les migracions des d’altres parts d’Espanya, la Guerra Civil, el franquisme i la transició democràtica, també les diferències entre la situació econòmica i social d’ambdues famílies o la comparació entre els contextos polítics d’èpoques o païssos diferents, són alguns dels temes desenvolupats.

Durant el procés s’han anat trobant i retrobant amb llocs, objectes, persones, històries i anècdotes, han pogut reconeixer la seva importància i com, cadascún d’aquests elements, són peces claus en la construcció del seu relat familiar.

Els treballs permeten veure que, pels alumnes, ha estat un camí, no sempre fàcil, de retrobament de les seves arrels familiars i del seu orígen personal. Una mirada enrere per entendre millor els seu present i caminar des del seu propi coneixement cap al futur.

Enhorabona a tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Engeguem el curs 2023-2024