Durant aquests dies, els alumnes de segon de Granés Batxillerat han dut a terme les exposicions orals dels seus treballs de recerca.
Amb l’objectiu d’assolir la competència en recerca i aprofundir en algun tema, escollit per ells mateixos, que sigui del seu interès, els alumnes treballen des de 1r de batxillerat en aquesta matèria obligatòria dins del currículum de batxillerat i que té un pes important en la seva nota de final de cicle.
Durant el procés d’elaboració d’aquest treball, cada alumne compta amb l’acompanyament d’un tutor, que l’ajuda en el seu seguiment i orientació. El final d’aquest procés és la presentació i avaluació dels treballs davant d’un tribunal de professors.

Un any més les propostes de temes, els treballs i les presentacions ens han sorprès molt gratament. La pena de mort, feminisme, la visibilitat trans, l’holocaust, la cocteleria, l’esport femení, moda, cosmètica, les dones al món del rap o la gestió d’un club de pàdel, són alguns dels temes presentats.
Aquest curs diversos treballs han tingut un vessant psicològica i social important. Com assumir un diagnòstic de càncer, l’Alzheimer en primera persona, la crisi econòmica en relació amb la salut mental, els beneficis de la musicoteràpia aplicada a joves amb TEA o el tractament d’una malaltia en relació amb els prejudicis socials, han posat la salut mental en el centre de les seves investigacions i reflexions.

En l’àmbit de les arts els temes també han desbordat creativitat, des d’una coreografia per donar a conèixer i canviar la imatge que la societat té de l’esquizofrènia, la creació d’un musical relacionat amb adolescència i salut mental, una obra de teatre per a qüestionar si el feminisme ha d’entrar dins el món de la pornografia, un curtmetratge amb persones sordes i un altre a partir d’un quadre, entre d’altres molt interessants.
D’altra banda, alguns dels nostres alumnes del batxillerat en Ciències i Tecnològic també han treballat en la creació de nous projectes com ara: la creació d’un model d’intel·ligència artificial per a la conducció; la construcció d’un dron; el desenvolupament d’un videojoc per millorar els símptomes del TDAH o el desenvolupament d’una app per ensenyar i millorar la fonètica en català. O també altres treballs d’investigació i documentació sobre els aliments transgènics, l’epigenètica, els forats negres o la història de la infermeria a Catalunya.
Aquí trobareu un recull d’imatges d’alguns dels treballs de recerca que hem pogut veure aquests dies.
Enhorabona a tots per tota la feina feta!!