Skip to content

Tutoria especial sobre la COVID-19

Aquest curs, la situació sanitària actual no ens ha permès realitzar la tradicional sortida de germanor. La COVID-19 segueix marcant el nostre dia a dia i canviant les nostres rutines, i és per això que hem volgut dedicar una tutoria especial per parlar d’aquesta malaltia amb l’ajuda de grans especialistes.

Així, vam voler generar un espai on els alumnes poguessin compartir amb el grup les experiències del confinament, situacions familiars o personals viscudes o altres qüestions que volguessin comentar.

Durant aquesta sessió, realitzada de forma virtual i simultània pels diferents grups, vam comptar amb la participació de la Dra. Mayte Antonio, la Dra. Isabel Pérez i la Biòloga Elisabet Vendrell.

La Dra. Mayte Antonio és mare d’un exalumne del centre i treballa actualment a oncohematologia geriàtrica a l’Institut Català d’Oncologia. La Dra. ISabel Pérez, és responsable de Formació en Innovació Pedagògica, responsable d’activitats extracadèmiques, professora del Grau en Infermeria i professora investigadora adjunta a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna- URL, mentre que Elisabet Vendrell és biòloga, docent i responsable de controlar les mesures sanitàries a la mateixa facultat.

A partir de les qüestions plantejades pels alumnes de 1r de Batxillerat, Antonio va reflexionar sobre la importància de ser crítics amb la informació que es transmet de la pandèmia als mitjans de comunicació, i va afirmar que no s’han mostrat prou imatges de com de malament ho han passat els sanitaris en aquest temps. La doctora va explicar la seva experiència en la coordinació del seguiment telefònic que es feia dels malalts i de la forta càrrega emocional que li va suposar.

En referència a si es podria tornar a viure una situació similar a la de març, la doctora va explicar que ara coneixem més la malaltia i tenim més eines i recursos per frenar-la (mascaretes, guants, PCR…) Tot i això, va incidir en la importància de la prevenció i la responsabilitat individual i col·lectiva per combatre el virus.

Per la seva banda, els alumnes de 2n de Batxillerat van assistir a una presentació inicial per part de la Isabel i l’Elisabet on es van destacar els aspectes principals sobre la malaltia. Després d’això, els alumnes també van poder compartir amb el grup les seves inquietuds sobre alguns aspectes de la malaltia, com ara les seves seqüeles o la seva capacitat de reproducció.


Després d’això, els alumnes també van poder compartir amb el grup les seves inquietuds sobre alguns aspectes de la malaltia, com ara les seves seqüeles. Sobre això, les especialistes van destacar que en aquest punt les condicions de salut prèvies podien tenir un pes molt important en el tractament i les possibles seqüeles del malalt.


Moltes gràcies a tots els participants per una sessió tan interessant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentem la web ‘Metabolisme i Esport’