Omet al contingut

Visita al Museu Olímpic i de l’Esport

Avança el projecte de 2n de batxillerat de Ciències de la Salut sobre Metabolisme, nutrició i esport.

Es tracta d’un projecte que combina els continguts de les matèries de Biologia i Salut II amb els de Biologia II i que inclou l’estudi de l’aparell locomotor centrat en la fibra muscular, la seva anatomia i funcionament, juntament amb el de degradació de biomolècules.

Emmarcat en aquest projecte i en concret en els continguts relacionats amb l’anàlisi de l’activitat física i esportiva, aquest grup de futurs científics, han visitat el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, situat a l’anella Olímpica de Barcelona i amb una exposició permanent de més de 5.000 peces d’esportistes i esdeveniments esportius que formen part de la història de l’esport mundial.

Per continuar amb aquest projecte ja han seleccionat tres tipus d’esportistes, amb tres metabolismes i estils nutricionals diferents.

Enguany han agafat l’Usain Bolt, com a atleta velocista, la Paula Radcliffe, com a maratoniana i Kilian Jornet com esportista de llarga durada. Amb aquests tres exemples faran una comparació entre potencia i resistència i com, en funció de l’activitat física, es posa en marxa un metabolisme que condicionarà el tipus de nutrició necessària.

Aquí podeu veure les fitxes que han creat amb informació sobre cadascun dels esportistes.

Us seguirem informant de com evoluciona el projecte!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Taller de curtmetratges