Aquesta setmana va tenir lloc a la nostra escola la presentació de la revista digital B420, un projecte del grup de primer de l’itinerari humanístic de la matèria de Periodisme i Comunicació Audiovisual.
Agnès, Mia, Rita, Blanca, Mar, Àlex, Carla i Luana és el grup de periodistes creadores d’aquesta publicació.
Durant la presentació les redactores van presentar cadascuna de les seccions així com els artícles i reportatges en els quals han estat treballant els darrers mesos.
La revista obre amb la secció de Notícies i la crònica de la visita del grup al World Press Photo, una exposició de fotoperiodisme internacional resultant del concurs fotogràfic del mateix nom. L’article ens parla en detall de les novetats del concurs i se centra en algunes de les sèries fotogràfiques més rellevants i que més van impactar a les alumnes.
En la secció de Notícies també podem trobar l’article referent a les jornades solidàries de Granés durant les dates nadalenques i a les accions que els alumnes van desenvolupar per aconseguir donatius per a La Marató de Tv3.
Així mateix, la revista ens presenta els avanços en oncologia i l’estudi de la metàstasi que a dut a terme l’Institut de Recerca Biomèdica. També, i molt important pels alumnes de segon de batxillerat que, aquest curs decidiran sobre el seu futur acadèmic, ens anuncien les dates del Saló de l’Ensenyament que enguany farà una interessant proposta d’activitats relacionades amb les tecnologies multimèdia, realitat virtual, ciència i noves tecnologies.
Aquesta edició també inclou un reportatge sobre la salut mental després de la pandèmia. Un tema molt interessant i de plena actualitat del qual ens ofereixen dades esgarrifoses de l’augment de la incidència de malalties mentals en la població i de prescripció de psicofàrmacs derivades de la pandèmia.
La gran exclusiva d’aquest número és una entrevista amb l’empresaria, pintora, professora de belles arts iraniana, Shhiva Ashgari. En l’entrevista, la directora de la galeria d’art Centre d’Art Shiva Monumental, parla de la seva vida a Iran abans i després de la revolució, de la seva arribada a la ciutat de Barcelona que coincideix amb la seva decisió de treure’s el vel i les seves reflexions davant la situació política del seu país.
Els articles de la secció d’Opinió estan centrats en literatura i moda i es complementen amb la secció de Cultura amb una proposta de sèries de diferents plataformes durant el 2022 i 2023.
Per acabar, no podeu deixar de consultar les recomanacions dels vostres horòscops per aquest any.
Gran feina de tot l’equip de redacció!! Us deixem aquí l’arxiu perquè pugueu gaudir de tots els continguts.
Nosaltres ja estem desitjant conèixer tot el procés i veure el resultat del nou projecte sobre fotoperiodisme en el qual ja estan treballant de valent.