“De vella a bella”: etapa final del projecte

Cartell De VElla a Bella

Com ja us hem anat explicant en aquest blog, els nostres alumnes de l’itinerari en Comunicació i Periodisme porten aquests mesos treballant en el seu primer projecte de curs, relacionat amb el creixement urbà de Barcelona a partir de l’enderrocament de les seves muralles el 1854.

Doncs bé, després d’un recorregut per l’Eixample de Cerdà, de conèixer com fer millors cerques documentals i les eines per treballar en equip de la mà d’Andrea Daza, d’endinsar-se a les clavegueres de Barcelona o de conèixer com es munta una exposició gràcies a la visita a l’escola de Sonia Turón, els nostres alumnes han arribat a la fase final del projecte: la inauguració de la seva exposició “De vella a bella: el creixement de Barcelona durant el segle XIX”.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el pròxim dilluns 11 de febrer, a les 11:30 hores.

Aquest projecte, on han participat 13 alumnes, ha comptat amb diferents fases d’elaboració:

  • Recerca d’informació: cerca i validació de les fonts, posada en comú de la informació, tractament i redacció de textos i presentació bibliogràfica.
  • Edició de textos: selecció de continguts, edició de textos i imatges per a l’exposició.
  • Creació d’un web: els alumnes van poder crear la pàgina web del projecte i van donar forma al logotip del projecte, durant el taller que van realitzar a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna
  • Observació de tècniques museístiques: a través de la visita a diferents museus, com el Palau Robert de Barcelona, per observar com divulguen i exposen els continguts, imatges, objectes….
  • Muntatge exposició final: muntatge en panells amb codis QR, amb el suport d’un taller realitzat a Blanquerna.

L’exposició “De Vella a Bella: la transformació de Barcelona durant el s.XIX” es podrà visitar tots els dilluns, de 8:00 a 14:30 hores, fins a l’1 de març. Mentrestant, com a aperitiu aquí us deixem amb un vídeo elaborat pels mateixos alumnes sobre el projecte!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.