Èxit de la inauguració de l’exposició “De Vella a Bella”

Èxit de la inauguració de l'exposició De Vella a Bella

Acompanyats pels seus familiars, professors i per la resta de companys, els alumnes de 1r de batxillerat de l‘itinerari en Comunicació i Periodisme van inaugurar ahir l’exposició “De Vella a Bella: El creixement de Barcelona durant el segle XIX”. L’exposició és la culminació del treball que han realitzat aquests alumnes durant els quatre mesos que ha durat el seu projecte.

A l’entrada a l’exposició, el trencament d’un mur simbolitza la caiguda de les muralles de Barcelona el 1854, que va donar peu a una nova etapa urbanística i de creixement de la ciutat.

Durant les diferents fases en què s’ha desenvolupat el projecte, els alumnes han anat aprofundint en la situació a la ciutat de Barcelona durant el segle XIX passant per la industrialització, el Pla Cerdà i la història de l’urbanisme a Europa.

Fins a l’elaboració dels continguts d’aquesta mostra, els alumnes han passat per una intensa etapa de recerca i documentació, realitzant també un bon nombre de visites i tallers organitzats per entitats com el Museu d’Història de Barcelona o l’Ajuntament, entre d’altres.

Durant el projecte, els estudiants han comtat amb la col·laboració de laFacultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, on van poder formar-se en la creació de pàgines web i logotips. De fet, un altre dels objectius d’aquest projecte ha estat la construcció del web del projecte.

Per a la realització i col·locació dels panells expositius, els alumnes també van realitzar diverses visites a museus, com ara al Palau Robert de Barcelona, que van resultar molt inspiradores. En aquests panells, a més dels textos, s’inclouen codis QR generats pels alumnes amb més informació.

Amb aquest projecte, els alumnes han adquirit competències per a la recerca documental, la selecció de continguts, el tractament i la redacció de textos, i, sobretot, han après a treballar en equip i de forma cooperativaamb diferents eines tecnològiques.

A més, els alumnes del batxillerat humanístic que han participat en aquest projecte també s’han encarregat de les tasques de difusió de l’exposició.  Així, van crear el seu propi cartell, la compta d’Instagram @barcelona_vellabella i un vídeo promocional que es va projectar durant la inauguració de la mateixa, i on van col·laborar també altres companys de l’escola d’altres modalitats de batxillerat.

A la Laura, una de les encarregades de la pàgina web del projecte, el que més li ha agradat ha sigut treballar amb el seu company Alexandre Cirici. Creu que ha sigut molt engrescador i, tot i confessar que han hagut de treballar molt, també diu que s’ho ha passat molt bé. Per la seva banda, la Carol, una de les creadores del vídeo de l’exposició, confessa que treballar en un projecte com aquest ha sigut més dinàmic que assistir a una classe tradicional.

Tots arriben a la conclusió que, si bé ja sabien algunes coses sobre Barcelona, aquest projecte els ha servit per conèixer-la encara més i aprofundir en la seva història. Sobre el resultat de l’exposició, opinen que, tot i que aparentment sembla que no hi hagut tanta feina, n’hi ha hagut molta. Per últim, pel que fa a les sortides i visites documentals que van realitzar, si s’han de quedar amb alguna d’elles, la majoria tria la que els va portar a endinsar-se a les clavegueres de Barcelona.

Des d’aquí volem felicitar a tot l’equip de l’exposició “De Vella a Bella” per tota la feina realitzada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.